KGW „NOWOSIELCZNAKI” 10 lipca br. wzięły udział w XVII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo- Smaki Regionów”, który odbył się w Medyni Głogowskiej. Panie zgłosiły do konkursu cztery produkty.
W kategorii: produkty i przetwory pochodzenia roślinnego pani Zofia Jaskot prezentowała POWIDŁA JAGODOWE.
W kategorii: produkty i przetwory pochodzenia zwierzęcego pani Dorota węglarz prezentowała PASZTET Z KRÓLIKA.
W Kategorii: napoje regionalne pani Janina Potocka prezentowała NALEWKĘ ARONIOWĄ, a pani Elżbieta Stój NALEWKĘ WINOGRONOWĄ.
Spośród wszystkich zgłoszonych produktów panie otrzymały wyróżnienie za POWIDŁO JAGODOWE.
Dodatkowo „NOWOSIELCZANKI” przygotowały stoisko z potrawami regionalnymi. Wyróżnione powidło zgłoszone zostało na konkurs III PODKARPACKICH SMAKÓW MYŚLIWSKICH , który odbędzie się 30 lipca w Lesku.